maandag 30 juni 2008

Jeff 'Hussein' Strabone


Nu en dan duikt er wel eens een handleiding op voor de perfecte hit of blockbuster. Een vast ingredient voor een Amerikaanse blockbuster is een 'solidarity scene' op het einde van de film. De leerlingen die op hun tafels gaan staan ("Captain, my captain") op het einde van Dead Poets Society bijvoorbeeld. Of iedereen die zich voorstelt als "I am Spartacus" in de gelijknamige film uit 1960. Een dergelijke solidarity scene speelt zich momenteel off screen af in de States. Jawel, voor de afwisseling gaan we het nog eens hebben over Obama.

Conservatieve media zoals Fox noemen Obama steevast Barack Hussein Obama. Sporadisch toont men dan per abuis een fotootjes van die andere Hussein (Sadam dan) of Bin Laden, zodat de roddel dat Obama eigenlijk een soort paard van Troje van de moslims is in leven blijft. Jeff 'Hussein' Strabone had hier zijn buik van vol en schreef op zijn blog een stuk getiteld 'We are all Hussein', waarin hij mensen oproept om zelf 'Hussein' als geuzennaam aan te nemen.

“My name is such a vanilla, white-girl American name,” zegt Ashley Holmes uit Indianapolis, die 'Hussein' aan haar Facebooknaam toevoegde “to show how little meaning ‘Hussein’ really has.” Dit is de 'Ich bin ein Berliner' van de jonge Amerikanen. Toch blij dat die op Facebook niet enkel met Britneys naar elkaars kop smijten, maar ook real life engagement tonen.

Via

Geen opmerkingen: