Een tijdje gelden berichtten we hier over de prachtige nieuwe Dove commercial
Onslaught. Toch hadden we ook wel wat bedenkingen bij de tandem Dove - Axe. Links tegen schoonheidsidealen zijn en ze rechts uitdragen als geen ander, daaraan laten consumenten zich vandaag toch niet meer vangen? Rye Clifton heeft dezelfde bedenking nu gevisualiseerd in de mash-up 'A message from Unilever'. Een klein beetje verbazend overigens dat we deze bedenking nog niet in de pers tegenkwamen.
maandag 29 oktober 2007
dinsdag 23 oktober 2007
Geweldige quote
“We’re not in the business of keeping the media companies alive. We’re in the business of connecting with consumers.”
aldus Trevor Edwards, corporate vice president voor global brand en category management bij Nike. Ter info: Nike heeft een reclamebudget van 678 miljoen dollars, waarvan nog slechts één derde naar reclame via tv en andere traditionele mediabedrijven gaat. Lees er alles over in dit artikel in de NY Times.
vrijdag 19 oktober 2007
Beledig uw consument eens
Vanochtend in het station Gent-Sint-Pieters was toch wel weer een mooi staaltje van 'de mondige consument' te zien.
Zoals de aandachtige pendelaar misschien wel gezien heeft, adverteert Base Gold al de hele week op een cover rond de Metro krant. Akkoord, het valt op, maar na een hele week dezelfde ads heeft elk zinnig mens de boodschap begrepen en kan er wel een zekere campagnemoeheid optreden. Bovendien zorgde het zwarte campagnebeeld er ook nog eens voor dat menig pendelaar zwarte vingers had na het lezen van de gratis krant.
Vanochtend was het reclamegeweld sommigen duidelijk te veel en lagen de covers dan ook en masse rond en in de vuilnisbakken. Pijnlijk, zoiets.
Labels:
base,
base gold,
media,
power to the consumer
woensdag 17 oktober 2007
Egogoogling
Weinig wat zo aan trends onderhevig is als statussymbolen. Gister reden directeurs nog rond in Mercedessen, vandaag ben je pas kaderlid met een Audi A6 en morgen wellicht met een andere. 'Traditionele' statussymbolen als juwelen lijken dan weer wat naar de achtergrond verdwenen, ten vorodele van de technologie. Veel vriendjes op social networksites
of een massa hits op Google zijn minstens even goed voor je status. Hoe het gesteld is met je e-status ontdek je snel door jezelf te googlen, egooglen heet dat dan. Een gevaarlijke activiteit, want wat niet op Google te vinden is, bestaat niet - en plots ontdekken dat je niet bestaat is er toch wel wat over.
Het wordt natuurlijk pas interessant als je ook offline je e-status kunt verzilveren. Voor deze mensen is er deze Vanity Ring. In plaats van een diamant toont het het aantal hits dat jouw (of iemand die populairder is, die 9 staat zo zielig) naam op Google als uitkomst heeft. Van Gravanity gesproken !
Een zeer leuk project van de Berlijner Markus Kison, die eerder ook al de fantastische Charming Burka (met bluetooth!) bedacht. Meer van dattum vind je op deze site van de Universität Berlin.
Labels:
egogoogling,
Google,
gravanity,
vanity ring
zaterdag 13 oktober 2007
Snif snif
Als je product een commodity van de bovenste plank is, dan moet je andere truken bovenhalen om te verkopen. Kleenex laat je je eigen gepersonaliseerde Kleenexdoos ontwerpen. Een leuk idee is dat. Kijk maar op www.mykleenextissue.com.
maandag 8 oktober 2007
't Zelfde, maar nauwelijks anders
Het is niet echt de bedoeling om van deze blog een blog over plagiaat te maken, maar soms maakt men het toch net iets te bont. Bovenstaand logo won vorige maand de European Logo Design Annual. Het is een creatie van de Serviër Jovan Rocanov, in opdracht van het agentschap Kaffeine uit Oekraïne. Het logo toont de bescherming van de consument, het is immers besteemd voor een consumentenvereniging.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo'n logo een Europese award krijgt? Ik verklaar mij ander: goed 1 jaar geleden was er op de Lions in Cannes 1 bedrijf dat eens iets echt vernieuwends bracht. Het Japanse Design Barcode toonde dat je zelfs met barcodes erg creatief kunt zijn. Ze wonnen hun welverdiende Titanium Leeuw onder meer met het volgende ontwerp (waar je trouwens meer over kunt lezen in deze newsletter van Springwise) :
Die Serviër kon dus een Europese Award winnen door een logo te stelen en enkel zwart in wit te veranderen! Of kijken die grafici in jury's niet naar wat er in reclameland gebeurt?
type="text/javascript">
Labels:
awards,
Cannes Lions,
EULDA,
originaliteit,
plagiaat
Van 2.0 naar 0.2
Als ik zou vertellen over alle hiep hiep hoera's rond web 2.0, dan val ik nogal in herhaling. Toch lijkt het er soms op dat 2.0 stilaan iets te veel van het goede wordt. Hoe langer hoe vaker kom ik toepasingen tegen die zo ongeveer nergens op slaan. MyPunchbowl bijvoorbeeld. Dat is een 2.0 toepassing uit de familie van de Getting Things Done: allerlei hulpmiddeltjes die ons moeten helpen ons leven te organiseren terwijl we constant met informatie en impulsen bekogeld worden. MyPunchbowl biedt dus de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen, samen een passende datum te kiezen, je partylocatie op googlemaps te plaatsen, een checklist te maken van wat allemaal nodig is (hoeveel zakken chips, bloemkool of wortels, welke dipsaus,...), de aanwezigenlijst online te zetten en achteraf natuurlijk foto albums waarin iedereen zijn pics kan plaatsen. Natuurlijk zitten daar enkele tools in die best nuttig zijn, maar maakt dit feestjes echt leuker, vraag ik mij dan af? Ik heb alvast de indruk dat 2.0 hoe langer hoe meer afglijdt naar 0.2: het voegt ietsje toe, maar wezenlijk zijn het stilaan variaties op een thema. What's next: myfuneral.com? type="text/javascript">
dinsdag 2 oktober 2007
De P van Radiohead
De mannen van Radiohead brengen al gauw hun nieuwe album 'In Rainbows' uit. De release gaat met de nodige buzz gepaard, want Radiohead laat de kopers zélf kiezen hoeveel ze willen betalen voor de download. Een interessant experiment in pricing of prijszetting, waar communicatie- en marketingbureaus vaak nog geen invloed op hebben.
Nochtans is prijszetting essentieel in goeie marketing. Zo heeft Apple een iPod voor elk budget, maar zorgt de prijszetting ervoor dat je toch weer bij jezelf denkt "tja, voor die 50 euro méér kan ik even goed de versie met meer gig kopen".
Voor de Radioheadfans: www.radiohead.com (download vanaf 10 oktober). Eens benieuwd wat dat gaat geven...
Nochtans is prijszetting essentieel in goeie marketing. Zo heeft Apple een iPod voor elk budget, maar zorgt de prijszetting ervoor dat je toch weer bij jezelf denkt "tja, voor die 50 euro méér kan ik even goed de versie met meer gig kopen".
Voor de Radioheadfans: www.radiohead.com (download vanaf 10 oktober). Eens benieuwd wat dat gaat geven...
Dove, de sequel
Hier is-ie dan, de opvolger van het met prijzen overladen Dove-filmpje 'Evolution'. Deze heet 'Onslaught'.
Abonneren op:
Posts (Atom)