donderdag 21 augustus 2008

na gezonde zuip: gezonde burgers


Jawel jawel, het zat er aan te komen: de eerste organic hamburgertent. Die heet O'Burger en vind je in Los Angeles. Ze serveren biologische burgers, van het vlees tot de dressing op de salades. Wat dat betekent? Wel, het vlees komt van koeien met vrije uitloop (of hoe noem je dat bij koeien?) die lustig op een gigantische weide rondhuppelden en pampagras aten, voor ze tot burger verwerkt zijn. Dat pampagras zorgt er blijkbaar voor dat die beesten veel meer omega-3 vetzuren en vitaminen in hun vlees hebben, en minder verzadigde vetten (want, mind you foodies, dierlijke vetten zijn niet altijd verzadigd - check daarvoor maar eens de samenstelling van smout).

Ook de kuisproducten bij O'Burger zijn niet-toxisch, de verpakkingen zijn gerecycleerd en/of biologisch afbreekbaar. De verf die ze gebruiken is ook niet-toxisch.

Dat zijn nu eens leuke nieuwigheden zie, ik zou er zo binnenstappen. Wie het zelf wil uittesten, vindt het restaurant op 8593 West Santa Monica Boulevard in West Hollywood.

(via www.treehugger.com)

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat ga ik dan toch eens proberen te checken als ik in de buurt ben. Voorlopig blijf ik toch maar fan van de eveneens zeer verantwoorde burgers van Tasty in Gent, weliswaar veggie en niet van luxebeesten.