dinsdag 11 september 2007

De kracht van Tinternet

Whateverlife.com is een website die gratis MySpace layouts aanbiedt.

De site, vooral gericht op tienermeisjes, heeft maandelijks 7 miljoen unieke bezoekers en 60 miljoen page views. Dat is meer dan de oplagen van 3 belangrijke tienermagazines (Seventeen, Teen Vogue en Cosmogirl!) samen. In de rankings van Quantcast stond whateverlife.com in juli op nummer 349. Dat is hoger dan americanidol.com, cbs.com en … oprah.com.

De oprichter en CEO van whateverlife.com, Ashley Qualls , is nu 17. Ze startte met webdesign toen ze 9 was, en begon met haar website toen ze 14 was, om haar designwerk te tonen. Toen haar klasvrienden om MySpace layouts vroegen, begon ze die te posten op haar website, met de HTML code erbij om te copypasten. In 2005 kende de site een boom aan bezoekers, en moest Ashley op nieuwe servers uitwijken. Om die te betalen, begon ze met Google AdSense. Op de eerste cheque die Ashley kreeg van Google AdSense stond … 2790 dollar. Ondertussen is Ashley geen nerdy spice meer, maar millionaire spice.

Verhalen als dat van Ashley zijn exponenten van de kracht van het web. Ze tonen ons ook in welke mate de klassieke media hun kracht verliezen bij jonge doelgroepen. En dus ook wat vele grote merken nu al aan het verliezen zijn aan customer lifetime value.


Lees het volledige verhaal in dit artikel op de FastCompany site.

1 opmerking:

Vincent zei

Tinternet heeft al vele business modellen op zijn kop gezet. Zo heeft het faillissemnet van Sabena in mijn ogen niet enkel met de problemen met Swissair te maken, maar ook gedeeltelijk met een verkeerde langetermijnsvisie. Het web maakte het plots mogelijk binnen een volledig ander verkoopskanaal tickets aan te bieden en zo heel veel kosten van tussenpersonen te cutten. Verschillende traditionele maatschappijen vonden dat onder hun standing - en die bestaan vandaag vaak niet meer.
Of David Wilkinson inmiddels miljonair is, weet ik niet, maar alvast nog een straf voorbeeld van een minipreneur:

http://www.techzi.net/about/david/

Zijn linkedin CV is alvast een stuk langer dan het mijne : http://www.linkedin.com/in/delta